Jarné susedské upratovanie

Milí Slováci, vybehnime na jar do ulíc a upracme si svoje najbližšie okolie, ulicu, potôčik, chodníček, aby sa nám žilo o čosi lepšie v krajšom prostredí.

Hľadáme všetkých aktívnych susedov, ale aj ostatných dobrovoľníkov, ktorí sú ochotní venovať jedno sobotné dopoludnie a s našou pomocou si upratať svoje okolie v sobotu po Dni Zeme 23. apríla 2022.

Dlho sme rozmýšľali, či organizovať toto podujatie vzhľadom na aktuálnu situáciu na Ukrajine. Rozhodli sme sa, že áno, pretože:
- Situácia je stresujúca pre nás všetkých, ale je dôležité venovať sa aj bežným aktivitám a byť v kontakte s komunitou
- Klimatická kríza sa kvôli vojne nezastaví a je potrebné prízvukovať túto tému aj v týchto ťažkých chvíľach
- Pomáhame ako vieme, finančne sme podporili organizácie pomahájúce na Ukrajine a viac teraz efektívne spraviť nevieme. Čo však vieme, je pomôcť planéte a nášmu prostrediu.

AKO NA JARNÉ UPRATOVANIE?
Premyslite si, kde naposledy ste vo vašom bezprostrednom okolí videli voľne pohodený odpad v prírode, ktorým sa mesiace nehol. Alebo nebodaj nelegálnu skládku!? – pre tipy môžete využiť aj aplikáciu TrashOut.

  • Naplánujte upratovanie.
  • Stiahnite si plagáty a zaktivizujte vašich najbližších susedov.
    (zašlite ich mailom alebo ich nalepte v spoločných priestoroch)
  • Požiadajte nás o pomocky na upratovanie – najneskôr do 11. 4. 2022
  • Vyberte sa spolu so susedmi do ulíc v sobotu po Dni Zeme 23. 4. 2022, vyčistite si okolie a užite si pekný spoločný čas. Výsledkami sa môžete pochváliť aj na sociálnych sietiach. Tagujte @UpracmeSlovensko #upracmeslovensko.

Na našej stránke a sociálnych sieťach budeme postupne zverejňovať zoznamy jednotlivých upratovaní, stačí si len vybrať, prísť a pomôcť. Ak ti dátum 23. apríla nesedí, nevadí. Upratovať môžeš v akýkoľvek deň.

Aj tento rok vďaka podpore od nášho generálneho partnera LIDL, hlavných partnerov VÚB banka a 365.bank a partnera DHL vám budeme môcť poslať pomôcky na upratovanie. Ďalší partneri.

COVID-19: Organizátorov aj dobrovoľníkov žiadame, aby rešpektovali a dodržiavali aktuálne hygienické opatrenia.

Ďakujeme susedia, Upracme (si) Slovensko.