Jarné upratovanie v duchu hesla „Tak ako kedysi“ pokorilo nový rekord

Vyše 33 550 dobrovoľníkov zapálených pre dobrú vec odľahčilo počas 480 upratovaní našu krásnu krajinu od neuveriteľných 240 ton odpadu.

Združenie Upracme Slovensko ďakuje všetkým ochotným ľuďom, ktorí sa spoločne zomkli v boji proti nelegálnym skládkam. Na jarnej očiste, ktorá sa v roku 2024 niesla v duchu „Tak ako kedysi“, sa zúčastnil rekordný počet dobrovoľníkov a podarilo sa zorganizovať rekordné množstvo upratovaní, čomu sa spoločne s vami nesmierne tešíme.

Občianske združenie stojí za touto iniciatívou už piaty rok. Okrem toho je od roku 2018 organizátorom jesenného Svetového čistiaceho dňa u nás, na ktorý nadviazalo jarnou akciou. Je skvelé, že sa toľko ľudí zmobilizovalo pre ušľachtilý čin – upratať Slovensko od odpadkov, ktoré uberajú z jeho krásy a navyše škodia životnému prostrediu. Príroda je predsa dedičstvo, ktoré tu po nás zostane našim potomkom a ďalším generáciám.

Upracme Slovensko ďakuje aj svojmu generálnemu partnerovi Lidl Slovensko, vďaka ktorého podpore mohlo dobrovoľníkom a organizátorom rozposlať stovky balíčkov s pomôckami na upratovanie, ale aj hlavnému partnerovi Coca-Cola HBC a ďalším partnerom: VÚB banka, HighBrõws, SmartHead, pisto-stav s.r.o, Blue Water, OLO - Odvoz a likvidácia odpadu, Bratislava - hlavné mesto SR a Únia miest Slovenska. K jarnému upratovaniu sa pripojili aj Ozbrojené sily Slovenskej republiky. Občianske združenie odkazuje „Spoločne sme toho dokázali tento rok neskutočne veľa, no nabudúce dokážeme ešte oveľa viac“.

Fotografie z jednotlivých upratovaní je možné pozrieť si na Facebooku Upracme Slovensko.