Svetový čistiaci deň 2024 - Nie je to môj odpad, ale je to moja planéta!

Neustále počúvame: „Ja som ten odpad neurobil/a, nech si ho uprace ten, kto áno.“ Nie vždy a všade však fungujú veci takto jednoducho. Možno ste neboli súčasťou problému, ale čo ak by ste sa stali súčasťou riešenia?

Pridajte sa aj tento rok k Svetovému čistiacemu dňu a urobte niečo skutočne dôležité pre naše krásne Slovensko. Planéta je náš spoločný domov a my všetci sme zodpovední za to, v akom stave ju odovzdáme budúcim generáciám. Je to otázkou prežitia nášho druhu.

Predstavte si, že každý kúsok odpadu, ktorý zodvihnete, je krokom k čistejšej a zdravšej budúcnosti. Spolu môžeme ukázať, že nám na našej zemi záleží! Spoločne vieme prispieť k veľkej zmene, ktorá má význam – stačí sa len pridať.

KEDY, AKO a KDE sa zapojiť?

Od 13. do 29. septembra môžeš vziať iniciatívu do vlastných rúk – zorganizuj upratovanie a zaregistruj ho alebo sa pripoj k už existujúcej akcii kdekoľvek na Slovensku, či už v meste, obci, lese, parku, alebo pri vodnom toku.

Zoznam zverejnených upratovaní nájdeš na:https://upracme.sk/upratovania/

Nemáš TIP, KDE začať?

Aplikácia TrashOut ti ukáže, kde sú nelegálne skládky v tvojom okolí.

Chýbajú vám POMÔCKY?

Nie je problém, vďaka nášmu generálnemu partnerovi Lidl Slovensko a darcom záloh vám ich vieme zabezpečiť. Pozor, záujem je ale obrovský a tým pádom limitovaný. Žiadosti potrebujeme mať vyplnené viac ako 10 dní pred vašou upratovacou akciou, aby sme vám pomôcky stihli pripraviť a poslať. O pomôcky sa dá požiadať o až po zaregistrovaní upratovania na našom webe. Pripravili sme aj návod, ako o pomôcky požiadať.

Akciu nezabudnite zdokumentovať na fotkách a označiť na sociálnych sieťach @Upracme Slovensko. Pomôžu nám pri štatistike.

Vezmite rodinu, susedov, priateľov, domácich miláčikov a pridajte sa k dobrovoľníkom po celom svete. Spolu si vytvoríme krajšie a lepšie miesto pre život.

Tešíme sa na vás a ďakujeme, že vám záleží.

Partneri podujatia